1.6. alkaen kirkossa saa olla kerralla 100 henkilöä

1.6.2020 alkaen
Vähänkyrön kirkossa voi olla

kerralla noin 100 henkilöä

-nämä rajoitukset ovat voimassa myös syyskaudella toistaiseksi
-kaikkien vähänkään flunssa-oireita tuntevien täytyy pysyä kotona.

-kaikkien riskiryhmäläisten ja kaikkien yli 70-vuotiaiden suositellaan pysyvän kotona.
-kaikkien tilaisuuksiin osallistuvien täytyy omatoimisesti noudattaa varovaisuutta

Kaikissa kirkkotilaisuuksissa (mm. jumalanpalvelukset, hautajaiset, häät ja kasteet)

on huomioitava seuraavat asiat:

-kirkon ovilla on käsidesiä, mitä kaikkien kirkkovieraiden toivotaan käyttävän kirkkoon tullessaan ja kirkosta poistuessaan.

-toivotaan että käytetään omia virsikirjoja (löytyy myös netistä www.virsikirja.fi).

Mikäli käytätte kirkon virsikirjaa, jättäkää se lopuksi paikalle penkkiin tai pöydälle keskiristiin, jotta vahtimestari tietää putsata kirjan.
-kaikkien kirkossa olevien täytyy istua riittävän etäällä (2 metriä) toisistaan. Käytetään joka toista penkkiriviä. Saman perhekunnan jäsenet saavat kuitenkin olla yhdessä.

-välttäkää turhaa pysähtelyä ovilla ja käytävillä ruuhkien välttämiseksi.

Messu (ehtoollisen vietto):
-ehtoollisvieraiden täytyy olla sekä käytävällä että alttarilla riittävän etäällä toisistaan.

-alttarille ei saa mennä ennen kuin edelliset vieraat ovat poistuneet.

-myös ehtoollispöydässä (kaiteella) noudatetaan turvavälejä.

Paikan päällä annettuja ohjeita täytyy noudattaa:
-vahtimestari voi olla ovella ohjaamassa kirkkovieraita.

-pappi voi antaa tarkempia ohjeita tilaisuuden kuluessa.

Nämä rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, mutta näihin voi tulla muutoksia lyhyellä varoitusajalla. Rajoituksista voi tiedustella myös kirkkoherranvirastosta p. 0444808510.

Tervetuloa kirkkoon
Vähänkyrön seurakunta