Krusifiksin teko

Tietoa rippikoulusta

*rippikoulun voi käydä aikaisintaan sinä vuonna jolloin täyttää 15 vuotta.
*rippikouluun voi osallistua kuka tahansa, siis myös kirkkoon kuulumaton henkilö, mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kirkon jäsen. Konfirmaatio on rippikoulun jälkeen kirkossa toimitettava juhla, jossa nuoret ovat puettuina valkoisiin alboihin.
*rippikoulun käyminen on edellytys konfirmaatioon osallistumiselle.
*perusajatus on, että rippikouluun osallistutaan omassa seurakunnassa. Rippikoulun voi kuitenkin käydä oikeastaan missä tahansa. Voit kysyä työntekijöiltä (Jouni ja Päivi) lisää. Voit kurkata myös kirkon sivuilta, jonne löydät linkin tämän sivun alalaidasta.
*rippikoulua ei ole pakko käydä lainkaan.
*rippikoulun voi käydä myöhemminkin, esim. armeijassa.
*rippikoulun käyminen antaa oikeuden mm. kirkkohäiden järjestämiseen ja konfirmaatio oikeuden mm. kummin tehtävään.

Tässä tiivistelmä vuoden 2022 rippikoulujen ryhmäkohtaisista aikatauluista. Nämä löytyvät myös merkintävihkosta:

Ykkösryhmä (leiri hiihtolomalla), paikka Alskat
Arvioitu rippikoulumaksu n. 60 €
-to 18.11 ripari-ilta nuortentila klo 18-20 (vain nuoret)
-su 23.1. ryhmäkohtainen messu klo 10 Vähänkyrön kirkko
-ke 16.2. vanhempainilta srk-talolla klo 18.30
-ke 23.2. ennakko-opiskelua nuortentila klo 18-20
-ma 28.2. – la 5.3. leirijakso Alskatt (5 yötä)
-kiirastorstai 14.4. konfirmaatioharjoitus kirkossa heti koulun jälkeen!
-Konfirmaatio Vähänkyrön kirkossa ma 18.4.2022 klo 10.00 (II pääsiäispäivä) (konfirmoitavat kirkkoon jo klo 8.45)

Kakkosryhmä (leiri kesäkuulla), paikka Alskat
Arvioitu rippikoulumaksu n. 60 €
-to 25.11. ripari-ilta nuortentila klo 18-20 (vain nuoret)
-su 6.2. ryhmäkohtainen messu klo 10 Vähänkyrön kirkko
-ke 11.5. vanhempainilta srk-talolla klo 18.30
-ke 8.6. ennakko-opiskelua nuortentila klo 18-20
-su 12.6. – pe 17.6. leirijakso Alskat (5 yötä)
-konfirmaatioharjoitus sovitaan myöhemmin
-Konfirmaatio Vähänkyrön kirkossa su 19.6.2022 klo 10.00. (konfirmoitavat kirkkoon jo klo 8.45)

Kolmosryhmä (päiväkoulu heinäkuulla), srk-talo
-päiväkoulu on maksuton
-to 9.12. ripari-ilta nuortentila klo 18-20 (vain nuoret)
-su 13.2. ryhmäkohtainen messu klo 10 Vähänkyrön kirkko
-ke 18.5. vanhempainilta srk-talolla klo 18.30
-viikoilla 29 ja 30, ke-pe, päivisin n. klo 9-14 srk-talolla päiväkoulun opiskelujakso. Tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin.
-konfirmaatioharjoitus hoituu opiskelupäivien yhteydessä.
-konfirmaatio Vähänkyrön kirkossa su 31.7.2022 klo 10.00

Tässä linkki Vähänkyrön rippikoulujen 2022 ilmoittautumislomakkeeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tutustumisjakso aina omassa seurakunnassa

Riippumatta siitä missä käyt rippikoulun, sen alussa on aina "tutustumisjakso" omaan seurakuntaan. Usein puhutaan merkintöjen keräämisestä. Vähäkyröläiset nuoret tutustuvat siis Vähänkyrön seurakuntaan. Tämä tutustuminen koskee siis myös muualle rippikouluuun meneviä.

Aloitusjumalanpalvelus 7.11.2021

Kaikki uudet rippikoululaiset vanhempineen kutsutaan rippikoulujen aloitusjumalanpalvelukseen su 7.11.2021. Paikka on Vähänkyrön kirkko ja alkamisaika klo 10. Välittömästi tuon jumalanpalveluksen jälkeen pidämme kirkossa lyhyen info- ja keskustelutilaisuuden alkavista rippikouluista.

Henkilökohtaiset tarpeet

Luultavasti monella nuorella voi olla erityisiä tarpeita, jotka on hyvä ottaa huomioon rippikoulussa. Ottakaa rohkeasti kotoa yhteyttä. Jutellaan tilanteesta ja mietitään sopivinta vaihtoehtoa. Kaikista asioista pitää voida puhua.  ​​​

Korona

Emme vielä tiedä vaikuttaako korona ensi vuoden rippikouluihin. Seuraamme yleistä tilannetta ja noudatamme annettuja linjauksia.

Mistä saa tietoa seurakunnan ajankohtaisesta toiminnasta

Seurakunnan toiminnasta saat tietoa kirkollisista ilmoituksistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joita päivitetään kotisivuille kirkollisten kohtaan. Kirkolliset ilmoitukset julkaistaan myös Pohjankyrö-lehden torstain numerossa. Joistakin tapahtumista julkaistaan vielä erillisiä mainoksia. Vähänkyrön seurakunnalla on myös omat fb-sivut. Opettele seuraamaan ilmoituksia, rippikoulu on seurakuntaan tutustumista.

Yksityisrippikoulu

On tilanteita jolloin nuoren rippikoulu ja/tai konfirmaatio suoritetaan yksityisesti.

Rippikoulu aikuisena

Rippikoulun ja konfirmaation voi suorittaa myös aikuisena, jolloin yleensä toimitaan yksityisesti erikseen sovittavalla tavalla.
Myös näistä vaihtoehdoista voi jutella Jounin kanssa.

1.
Kätesi laske, Herramme,
suojaksi rakkaan lapsemme,
tueksi nuoren sydämen,
vain sinä, Jeesus, tunnet sen.

3.
Kuitenkin häntä saattavat