Krusifiksin teko

Tietoa rippikoulusta

*rippikoulun voi käydä aikaisintaan sinä vuonna jolloin täyttää 15 vuotta.
*rippikouluun voi osallistua kuka tahansa, siis myös kirkkoon kuulumaton henkilö, mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kirkon jäsen. Konfirmaatio on rippikoulun jälkeen kirkossa toimitettava juhla, jossa nuoret ovat puettuina valkoisiin alboihin.
*rippikoulun käyminen on edellytys konfirmaatioon osallistumiselle.
*perusajatus on, että rippikouluun osallistutaan omassa seurakunnassa. Rippikoulun voi kuitenkin käydä oikeastaan missä tahansa. Voit kysyä työntekijöiltä (Jouni ja Päivi) lisää. Voit kurkata myös kirkon sivuilta, jonne löydät linkin tämän sivun alalaidasta.
*rippikoulua ei ole pakko käydä lainkaan.
*rippikoulun voi käydä myöhemminkin, esim. armeijassa.
*rippikoulun käyminen antaa oikeuden mm. kirkkohäiden järjestämiseen ja konfirmaatio oikeuden mm. kummin tehtävään.

Vuoden 2021 rippikoulujen aikataulut (nämä löytyvät myös merkintävihkosta)

Ykkösryhmä (leiri hiihtolomalla), paikka Alskat
-ke 13.1. perheen ilta srk-talolla klo 18-20
-su 17.1. ryhmäkohtainen messu klo 10 Vähänkyrön kirkko
-to 11.2 ripari-ilta nuortentila klo 18-20
-ke 17.2. vanhempainilta srk-talolla klo 18.30
-ke 24.2. ennakko-opiskelua nuortentila klo 18-20
-ma 1.3. – la 6.3. leirijakso Alskatt (5 yötä)
-kiirastorstai 1.4. konf. harjoitus kirkossa heti koulun jälkeen!
-Konfirmaatio Vähänkyrön kirkossa ma 5.4.2021 klo 10.00 (II pääsiäispäivä) (konfirmoitavat kirkkoon jo klo 8.45)

Kakkosryhmä (päiväkoulu kesäkuulla), paikka srk-talo
-ke 20.1. perheen ilta srk-talolla klo 18-20
-su 24.1. ryhmäkohtainen messu klo 10, Vähänkyrön kirkko
-to 18.2. ripari-ilta nuortentila klo 18-20
-ke 5.5. vanhempainilta srk-talolla klo 18.30
-viikoilla 23 ja 24, ke-pe, päivisin n. klo 9-14 srk-talolla päiväkoulun opiskelujakso. Tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin.
-konfirmaatioharjoitus hoituu opiskelupäivien yhteydessä.
-konfirmaatio Vähänkyrön kirkossa su 20.6.2021 klo 10.00

Kolmosryhmä (leiri heinäkuulla), paikka Alskat
-ke 27.1. perheen ilta srk-talolla klo 18-20
-su 31.1. ryhmäkohtainen messu klo 10, Vähänkyrön kirkko
-to 25.2. ripari-ilta nuortentila klo 18-20
-ke 19.5. vanhempainilta srk-talolla klo 18.30
-to 20.5. ennakko-opiskelua nuortentila klo 18-20
-ma 26.7. – la 31.7. leirijakso Alskat (5 yötä)
-to 5.8. konfirmaatioharjoitus kirkossa klo 10.00 alkaen
-Konfirmaatio Vähänkyrön kirkossa su 8.8.2021 klo 10.00 (konfirmoitavat kirkkoon jo klo 8.45)

Myös täältä löytyy rippikoulujen sähköinen ilmoittautumislomake, se on avoinna 7.10.-6.11. Täyttäkää yhdessä huoltajien kanssa.

Tutustumisjakso aina omassa seurakunnassa

Riippumatta siitä missä käyt rippikoulun, sen alussa on aina "tutustumisjakso" omaan seurakuntaan. Usein puhutaan merkintöjen keräämisestä. Vähäkyröläiset nuoret tutustuvat siis Vähänkyrön seurakuntaan. Tämä tutustuminen koskee siis myös muualle rippikouluuun meneviä.

Aloitusjumalanpalvelus 1.11.2020

Kaikki uudet rippikoululaiset vanhempineen kutsutaan rippikoulujen aloitusjumalanpalvelukseen su 1.11.2020. Paikka on Vähänkyrön kirkko ja alkamisaika klo 10. Tuohon mennessä moni on varmaan jo ilmoittautunut, mutta osa varmaan vielä miettii. Ilmoittautumislinkki on tuolloin vielä avoinna. Välittömästi tuon jumalanpalveluksen jälkeen pidämme kirkossa lyhyen info- ja keskustelutilaisuuden alkavista rippikouluista. Yritämme vastata kaikkiin rippikoulua koskeviin kysymyksiin. TÄMÄ JUMALANPALVELUS STRIIMATAAN VÄHÄNKYRÖN SEURAKUNNAN FB-SIVUJEN KAUTTA.

Henkilökohtaiset tarpeet

Luultavasti monella nuorella voi olla erityisiä tarpeita, jotka on hyvä ottaa huomioon rippikoulussa. Ottakaa rohkeasti kotoa yhteyttä. Jutellaan tilanteesta ja mietitään sopivinta vaihtoehtoa. Kaikista asioista pitää voida puhua.  ​​​

Korona

Emme vielä tiedä vaikuttaako korona ensi vuoden rippikouluihin. Seuraamme yleistä tilannetta ja noudatamme annettuja linjauksia.

Mistä saa tietoa seurakunnan ajankohtaisesta toiminnasta

Seurakunnan toiminnasta saat tietoa kirkollisista ilmoituksista. Kirkolliset julkaistaan myös Pohjankyrö-lehden torstain numerossa. Vähänkyrön seurakunnalla on myös omat fb-sivut. Joistakin tapahtumista julkaistaan erillisiä mainoksia. Opettele seuraamaan ilmoituksia, rippikoulu on seurakuntaan tutustumista.

Yksityisrippikoulu

On tilanteita jolloin nuoren rippikoulu ja/tai konfirmaatio suoritetaan yksityisesti.

Rippikoulu aikuisena

Rippikoulun ja konfirmaation voi suorittaa myös aikuisena. Tällöin rippikoulu toteutetaan yksityisesti erikseen sovittavalla tavalla. Myös konfirmaation toteutus sovitaan erikseen.

Myös näistä vaihtoehdoista voi kysyä Jounilta.

Jouni Viirimäki
Kaikissa rippikouluasioissa kannattaa olla yhteydessä jouni.viirimaki@evl.fi ja 050-3547806

1.
Kätesi laske, Herramme,
suojaksi rakkaan lapsemme,
tueksi nuoren sydämen,
vain sinä, Jeesus, tunnet sen.

3.
Kuitenkin häntä saattavat