Krusifiksin teko

Tietoa rippikoulusta

*rippikoulun voi käydä aikaisintaan sinä vuonna jolloin täyttää 15 vuotta.
*rippikouluun voi osallistua kuka tahansa, siis myös kirkkoon kuulumaton henkilö, mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kirkon jäsen. Konfirmaatio on rippikoulun jälkeen kirkossa toimitettava juhla, jossa nuoret ovat puettuina valkoisiin alboihin.
*rippikoulun käyminen on edellytys konfirmaatioon osallistumiselle.
*perusajatus on, että rippikouluun osallistutaan omassa seurakunnassa. Rippikoulun voi kuitenkin käydä oikeastaan missä tahansa. Voit kysyä työntekijöiltä (Jouni ja Päivi) lisää. Voit kurkata myös kirkon sivuilta, jonne löydät linkin tämän sivun alalaidasta.
*rippikoulua ei ole pakko käydä lainkaan.
*rippikoulun voi käydä myöhemminkin, esim. armeijassa.
*rippikoulun käyminen antaa oikeuden mm. kirkkohäiden järjestämiseen ja konfirmaatio oikeuden mm. kummin tehtävään.

Vuoden 2023 rippikoulujen aikataulut tiedotetaan syyslomaan mennessä. Tulossa on leiri hiihtolomalla, leiri kesäkuulla ja päiväkoulu juhannuksen seutuvilla.

Tutustumisjakso aina omassa seurakunnassa

Riippumatta siitä missä käyt rippikoulun, sen alussa on aina "tutustumisjakso" omaan seurakuntaan. Usein puhutaan merkintöjen keräämisestä. Vähäkyröläiset nuoret tutustuvat siis Vähänkyrön seurakuntaan. Tämä tutustuminen koskee siis myös muualle rippikouluun meneviä.

Henkilökohtaiset tarpeet

Luultavasti monella nuorella voi olla erityisiä tarpeita, jotka on hyvä ottaa huomioon rippikoulussa. Ottakaa rohkeasti kotoa yhteyttä. Jutellaan tilanteesta ja mietitään sopivinta vaihtoehtoa. Kaikista asioista pitää voida puhua.  ​​​

Mistä saa tietoa seurakunnan ajankohtaisesta toiminnasta

Seurakunnan toiminnasta saat tietoa kirkollisista ilmoituksistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joita päivitetään kotisivuille kirkollisten kohtaan. Kirkolliset ilmoitukset julkaistaan myös Pohjankyrö-lehden torstain numerossa. Joistakin tapahtumista julkaistaan vielä erillisiä mainoksia. Vähänkyrön seurakunnalla on myös omat fb-sivut. Opettele seuraamaan ilmoituksia, rippikoulu on seurakuntaan tutustumista.

Yksityisrippikoulu

On tilanteita jolloin nuoren rippikoulu ja/tai konfirmaatio suoritetaan yksityisesti.

Rippikoulu aikuisena

Rippikoulun ja konfirmaation voi suorittaa myös aikuisena, jolloin yleensä toimitaan yksityisesti erikseen sovittavalla tavalla.
Myös näistä vaihtoehdoista voi jutella Jounin kanssa.

1.
Kätesi laske, Herramme,
suojaksi rakkaan lapsemme,
tueksi nuoren sydämen,
vain sinä, Jeesus, tunnet sen.

3.
Kuitenkin häntä saattavat