Apua ja tukea seurakunnasta

Diakonia
Diakoniatyö perustuu kristilliseen lähimmäisenrakkauteen. Se on kirkon auttamistyötä, joka on kaikille maksutonta. Apu voi olla henkistä, hengellistä tai taloudellista. 

Diakoniatyö voi auttaa, jos kaipaat vaikeassa elämäntilanteessa
* kuuntelijaa, ajatusten jakajaa ja rinnalla kulkijaa
* väliaikaista taloudellista tukea

Vähänkyrön seurakunnan diakoniatoimistossa ei ole päivystysaikoja. Ota diakoniin yhteyttä puhelimitse 050-3547813 tai sähköpostilla eliisa.siljander@evl.fi. Tai voit täyttää diakonian yhteydenottolomakkeen tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tapaaminen voidaan sopia diakoniatoimistoon tai työntekijä voi tulla myös kotikäynnille.

Diakoniatoimisto on Vähänkyrön seurakuntatalolla, Kirstantie 7. Sinne on oma ulko-ovi seurakuntatalon etupihan puolella rakennuksen oikeassa reunassa

Keskusteluapu
Keskusteluapu on maksutonta ja luottamuksellista. Painaapa mieltäsi millainen murhe tahansa, voit tulla keskustelemaan.

Avustukset
Seurakunnasta voi saada pientä taloudellista apua. Se voi olla:
*muutaman kympin arvoinen maksusitoumus, jolla saa kaupasta ruokaa tai
*Vaasan seurakuntayhtymän ruokapankin peruselintarvikkeita sisältämä ruokakassi. Osa ruokakassin sisällöstä on EU-ruokaa ja osa seurakuntayhtymän rahoittamaa.

Diakoni tekee talousselvityksen. Ota sen vuoksi mukaan tapaamiseen tiliote ja toimeentulotukipäätös tai muita tositteita tuloistasi ja menoistasi. Taloudellinen apu on tarkoitettu satunnaiseksi hätäavuksi.

Diakoniaruokailu
Seurakuntatalolla on työttömille, kotiäideille ja –isille lapsineen sekä pienituloisille eläkeläisille tarkoitettu ruokailu joka torstai klo 12.15. Ruuasta voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen ruokamaksun omantunnon mukaan. Tarkista kirkollisista ilmoituksista.

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima läpi elämän. Siinä ollaan ihmisyyden ytimessä.

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta. 

Kuoleman jälkeen on toivoa

Eliisa Siljander
Diakoni Eliisa Siljander eliisa.siljander@evl.fi 050-3547813

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus