11.04.18

Vaasan seurakuntayhtymä luopuu kuudesta tilasta Share

Vaasan seurakuntayhtymä luopuu kuudesta kiinteistöstä, joko myymällä tai purkamalla vuokrasopimus. Päätös koskee Vetokannaksen kirkkoa, Lepikon leirikeskusta, Suvilahden seurakuntakotia, Metsäkallion seurakuntakotia, Tervajoen rukoushuonetta sekä Lähetyssoppia Kauppapuistikolla 30.

Seurakuntien toiminta edellä mainituissa kiinteistöissä lopetetaan viimeistään 31.5.2019 ja siirretään Vaasan seurakuntayhtymän muihin kiinteistöihin.

Tiloista luopuminen on seurakuntayhtymän kiinteistöstrategian toinen täytäntöönpanovaihe. Vuonna 2017 yhtymä luopui kerhohuoneistosta Isolahdessa, Päiväranta -kiinteistöstä Sundomissa sekä partiotiloista Pitkälläkadulla ja Onkilahdenkadulla.

Vaasan seurakuntayhtymän kiinteistöstrategia löytyy verkkosivulta: www.vaasaevl.fi/kiinteistostrategia.

Taustana kiinteistöistä luopumiseen on Vaasan seurakuntayhtymän heikentynyt taloudellinen tila.
Vaasan kaupungin pienentynyt väestöluku heijastuu kirkollisverokertymän suuruuteen. Vuonna 2016 yhteisöverojärjestelmä korvattiin suoralla valtionrahoituksella, mikä on osaltaan vaikuttanut seurakuntayhtymän heikentyneeseen taloudelliseen tilaan. Vaasan seurakuntayhtymän taloutta rasittavat myös nykyiset ja tulevat suurinvestoinnit.

Kiinteistöistä luopuminen on vain yksi osa seurakuntayhtymän talouden vahvistamisesta. Tiukka budjettikuri jatkuu ja Vaasan seurakuntayhtymä, sekä yhtymän seurakunnat joutuvat vuositasolla säästämään 2–3 miljoonaa euroa tulevina kolmena vuonna. Tavoitteena on talouden tasapaino vuoteen 2021 mennessä.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti kiinteistöistä luopumisesta kokouksessaan 11.4.2018. Kokouksessa esitettiin ehdotus että Vetokannaksen kirkko poistetaan poistettavien kiinteistöjen listalta. Ehdotus hävisi äänin 16–30. Kolme valtuutettua äänesti tyhjää.

Siirry "Uutiset"-sivulle