04.08.18

Tervetuloa kirkkoon Taiteiden yönä! Share

Aloita Taiteiden yö 9.8. syömällä lättyjä kirkkopuistossa ja anna lasten rakentaa legoilla legoteltassamme. Ulkolavalla meitä viihdyttää Siina ja Taikaradio sekä sudanilaisten naisten lauluryhmä. Vaasan kirkossa lapset voivat äänestää vaaleissa ja kuvasuunnistukseen. Myöhemmin illalla saksofonisti Esa Pietilä esiintyy ja illan lopuksi nautimme bluegrass-musiikkia Jussi Syrén & The Groundbreakers -yhtyeen parissa.

Kirkkopuisto

Kirkkopuistossa järjestetään Taiteiden yössä torstaina 9. elokuuta erilaisia aktiviteetteja. Yhdessä teltassa on mahdollista rakentaa legoilla. Toisessa teltassa voi nauttia lettuja lähetystön hyväksi ja lapsille jaetaan ilmapalloja. Marraskuussa järjestettävät seurakuntavaalit ovat esillä infopisteessä. Lapsilla on mahdollisuus osallistua vaaleihin jo Taiteiden yössä. Lapset äänestävät Vaasan kirkon aulassa uusia lelusuosikkeja kirkkojemme ja seurakuntakotien lasten leikkipaikoille.

Siina ja Taikaradio esiintyy ulkolavalla kello 17, 18 ja 19. Sudanilainen naisten lauluryhmä laulaa kello 17.30 ja 18.30.

siina ja taikaradio web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Siina ja taikaradio

Vaasan kirkko

Vaasan kirkon aulassa järjestetään lasten vaalit klo 17–19, jolloin lapset saavat äänestää lelusuosikkiaan kirkkojemme ja seurakuntakotiemme lasten leikkipaikoille. Esillä on leluehdotukset, ja äänestää saa äänestyskopeissa vaalilipuille, jotka leimataan. Lapset voivat myös samaan aikaan osallistua kuvasuunnistukseen kirkossa.

Illan Iltamusiikkikonsertissa klo 19.30 konsertoi saksofonisti Esa Pietilä.

Esa Pietila web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esa Pietilä

Jussi Syrén & The Groundbreakers esiintyy klo 21. Tamperelais-helsinkiläinen Jussi Syrén & The Groundbreakers on vuonna 1995 perustettu bluegrass-yhtye, joka on julkaisut kymmenen pitkäsoittolevyä ja konsertoinut kotimaan lisäksi kuudessa Euroopan maassa ja yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa.

syren and the groundbreakers

Jussi Syrén & The Groundbreakers

Sastamalalaislähtöisen mandolinisti/laulaja Syrénin johtamaan yhtyeeseen kuuluvat banjisti Tauri Oksala, kitaristi J.P. Putkonen sekä basisti Tero Mäenpää. Kaikki yhtyeen jäsenet laulavat myös harmonioita.

Bluegrass-musiikkiin olennaisena osana kuuluu gospel ja tässä konsertissa kuullaan Syrénin omien sävellysten lisäksi gospel-klassikoita ja versiointeja mm. country-legenda Hank Williamsin
hengellisistä kappaleista.

Bluegrass on 1940-puolenvälin paikkeilla syntynyt amerikkalainen musiikkityyli, jonka isänä pidetään kentuckylaista Bill Monroeta. Muusta country-musiikista bluegrass eroaa lähinnä siinä, ettei sähkösoittimia tai rumpuja käytetä lainkaan. Tyypillisessä bluegrass-yhtyeeseen kuuluu viisikielinen banjo, akustinen kitara, kontrabasso, mandoliini ja viulu. Myös resonaattorikitaraa käytetään joskus. Harmonialaululla on tärkeä osuus bluegrassissä. Kappalemateriaali vaihtelee vanhoista brittein saarilta uudelle mantereelle kulkeutuneista kansansävelmistä country-klassikoihin ja blues-henkisiin lauluihin.

Krypta

Vaasan kirkon kryptassa Bungopiiri myy virvokkeita sekä suolaista ja makeaa purtavaa klo 17–23.

Siirry "Uutiset"-sivulle