Syksyn korona-ohjeet kirkkoon

16.9.2020 17.02

Vähänkyrön kirkossa voi olla kerralla
184 henkilöä

-kirkon joka toinen penkkirivi on merkitty nauhalla
-kaikkien vähänkään flunssa-oireita tuntevien täytyy pysyä kotona.
-kaikkien riskiryhmäläisten suositellaan pysyvän kotona.

Kaikissa kirkkotilaisuuksissa (mm. jumalanpalvelukset, hautajaiset, häät ja kasteet)

on huomioitava seuraavat asiat:
-kirkon ovilla on käsidesiä, mitä kaikkien kirkkovieraiden toivotaan käyttävän kirkkoon tullessaan ja kirkosta poistuessaan.
-toivotaan että käytetään omia virsikirjoja (löytyy myös netistä www.virsikirja.fi).

Mikäli käytätte kirkon virsikirjaa, jättäkää se lopuksi paikalle penkkiin tai pöydälle keskiristiin, jotta vahtimestari tietää putsata kirjan.

-kaikkien kirkossa olevien täytyy istua riittävän etäällä (2 metriä) toisistaan. Saman perhekunnan jäsenet saavat kuitenkin olla yhdessä.

Messu (ehtoollisen vietto):

-ehtoollisvieraiden täytyy olla sekä käytävällä että alttarilla riittävän etäällä toisistaan.
-alttarille ei saa mennä ennen kuin edelliset vieraat ovat poistuneet.
-myös ehtoollispöydässä (kaiteella) noudatetaan turvavälejä.

Paikan päällä annettuja ohjeita täytyy noudattaa:

-vahtimestari voi olla ovella ohjaamassa kirkkovieraita.
-pappi voi antaa tarkempia ohjeita tilaisuuden kuluessa.

Nämä rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Muutoksia voi tulla lyhyellä varoitusajalla. Rajoituksista voi tiedustella myös kirkkoherranvirastosta p. 0444808510.

Tervetuloa kirkkoon
Vähänkyrön seurakunta