7-info. Koulun kautta jaettu tiedote vuoden 2020 rippikouluista

www.vahankyronseurakunta.fi

7-INFO, V. 2020 RIPPIKOULUISTA

Näytä tämä paperi kotona
Vuosittain näin kesän kynnyksellä Vähänkyrön seurakunta jakaa 7–luokkalaisille tällaisen tiedotteen (ns. 7-info), jossa kerromme jo muutamia asioita tulevan vuoden rippikoulusta. Lukekaa tämä tiedote kotona ja ottakaa Jouniin yhteyttä kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa.

Ensin muutama fakta rippikoulusta:
-rippikoulun voi käydä aikaisintaan sinä vuonna jolloin täyttää 15 vuotta.
-rippikouluun voi osallistua kuka tahansa, siis myös kirkkoon kuulumaton henkilö, mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kirkon jäsen. Konfirmaatio on rippikoulun jälkeen kirkossa toimitettava juhla, jossa nuoret ovat puettuina valkoisiin alboihin.
-rippikoulun käyminen on edellytys konfirmaatioon osallistumiselle.
-perusajatus on, että rippikouluun osallistutaan omassa seurakunnassa. Rippikoulun voi kuitenkin käydä oikeastaan missä haluaa. (Juuri tästä enemmän tässä tiedotteessa)
-rippikoulua ei ole pakko käydä lainkaan.
-rippikoulun voi käydä myöhemminkin, esim. armeijassa.
-rippikoulun käyminen antaa oikeuden mm. kirkkohäiden järjestämiseen ja konfirmaatio oikeuden mm. kummin tehtävään.

Miksi tämä tiedote (7-info) jo näin ajoissa?
Joihinkin valtakunnallisiin rippikouluihin voi ilmoittautuminen alkaa jo tulevana kesänä ja paikat saattavat täyttyä hyvin nopeasti ilmoittautumisen alettua. Ole aktiivinen. Mieti ja suunnittele ajoissa. Voit kysellä myös niiltä, joiden tiedät käyneen riparin ko. paikassa.

Omassa seurakunnassa aloitellaan syksyllä
Omassa seurakunnassa varaamme paikan jokaiselle oman seurakunnan nuorelle. Jos siis aiot käydä Vähänkyrön seurakunnan järjestämän rippikoulun, voit huoletta odotella syksyä. Ennen syyslomaa jaamme yläasteen kautta, ja tarvittaessa myös muuta kautta, tiedotteen, josta selviää oman seurakuntamme v. 2020 rippikoulujen kaikki aikataulut ja käytännöt.

Vuosi 2020 Vähässäkyrössä, kaksi leiriä ja päiväkoulu
Järjestämme vuonna 2020 kaksi leiriä, hiihtolomalla ja kesäkuussa. Lisäksi järjestämme myös päiväkoulun viime vuosien tapaan. Muista että rippikoulun käyminen ei tarkoita samaa kuin leirin käyminen. Päiväkoulu on hyvä vaihtoehto.

Rippileirin tai päiväkoulun voi käydä myös muualla!!!
Jos olet kiinnostunut vaihtoehdosta käydä rippikoulu muualla kuin oman seurakunnan rippikoulussa, löydät niistä parhaiten tietoa netin kautta. Kannattaa lukea järjestäjien omilta sivuilta. Muista olla kriittinen rippikouluihin liittyvien tietojen suhteen, esim. keskustelupalstoilla voi liikkua hyvin kyseenalaista informaatiota. Myös naapuriseurakuntien tilanne kannattaa varmistaa.

www.evl.fi on kirkon kotisivu
Löydät parhaiten lisätietoa valtakunnallisista rippikouluista, kun menet kirkon etusivulle www.evl.fi. Klikkaa sitten ylhäältä ”Perhejuhlat” ja edelleen sen alta ”Rippijuhlat”. Sieltä löytyy paljon tietoa. (https://evl.fi/perhejuhlat/rippijuhlat)

Tarkasta hinta ja muut kustannukset
Muualla järjestettävien rippikoulujen hintojen suhteen kannattaa olla tarkkana. Kaikkein kalleimmat rippikoulut, joita netissä mainostetaan, voivat aivan hyvin tulla maksamaan useita satoja euroa. Vähänkyrön seurakunnan rippileirien ruokamaksu v. 2019 on 69,20 euroa, ensi vuoden hinta varmistuu myöhemmin. Päiväkoulu on ilmainen.

Tutustumisjakso aina omassa seurakunnassa
Riippumatta siitä missä rippikoulu (leiri tai päiväkoulu) käydään, rippikoulu aloitetaan aina ”tutustumisella” omaan seurakuntaan. Vähäkyröläiset nuoret tutustuvat siis Vähänkyrön seurakuntaan. Kaikki ohjeet ja aikataulut Vähänkyrön seurakunnan rippikoulukuvioista saat siis syksyllä.

Aloitusjumalanpalvelus 3.11.2019
Sunnuntaina 3.11.2019 kaikki vähäkyröläiset rippikoulun aloittavat nuoret kutsutaan rippikoulujen aloitusjumalanpalvelukseen. Paikka on Vähänkyrön kirkko ja alkamisaika klo 10. Tuohon jumalanpalvelukseen kutsutaan myös rippikoululaisten vanhempia, sillä heti jumalanpalveluksen jälkeen pidetään kirkossa pieni tiedotus- ja keskustelutilaisuus alkavista rippikouluista.

Yhteydet kotiin
Jokaisella nuorella voi olla erityisiä tarpeita, jotka on hyvä ottaa huomioon. Myös tuo päiväkoulun vaihtoehto saattaa herättää kysymyksiä. Kaikissa rippikouluihin liittyvissä asioissa ottakaa reilusti Jouniin yhteyttä. Jutellaan tilanteesta ja mietitään yhdessä sopivin vaihtoehto. Voitte kysellä myös valtakunnallisista leireistä.

Vähänkyrön srk:n rippikouluasioita hoitaa
 Jouni Viirimäki
pappi
jouni.viirimaki@evl.fi

Tätä tiedotetta on saatavana myös kirkkoherranvirastosta.
Tämän voi tilata myös paluusähköpostina (word-liite) tuosta Jounin sähköpostiosoitteesta.