SURULAATIKKO

Kun perheessä koetaan menetys, myös lapset reagoivat. Suru on uusi asia niin vanhemmalle kuin lapselle. Surulaatikon avulla voit käsitellä lapsen kanssa surua lapsentasoisesti. Surulaatikko on lainattavissa seurakuntatalolta.

 

Surulaatikko sisältää;

* 4 erilaista kuvakirjaa, jotka käsittelevät kuolemaa, surua ja menetystä

* valokuvakehys, johon voi laittaa haluamansa kuvan

* valkoinen liina

* tekokukka, kynttilänjalka ja kynttilä

* aikuiselle materiaalia surun käsittelyyn lapsen kanssa

 

Lisätietoja ja varaukset lastenohjaajan kautta; Elina/0503547817 tai elina.sahlgren@evl.fi

KATSOMUSKASVATUSMATERIAALI (varattavissa elokuu 2022)

"Katsomuskasvatus on osa yleissivistävää varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen pedagogista toimintaa. Katsomuskasvatuksen tavoitteena on edistää keskinäistä kunnioitusta ja ymmärrystä eri katsomuksia kohtaan sekä tukea lasten kulttuurisen ja katsomuksellisen identiteetin kehittymistä."

 

Seurakunnalta on lainattavissa katsomuskasvatuksen aarrelaatikko (erityisesti 4-6-vuotiaille lapsille), joka sisältää 8 eri kokonaisuutta katsomuskasvatuksen tueksi. Laatikosta löytää erilaisia havainnollistavia puuhia ohjeineen, joiden avulla voidaan tutustua eri katsomuksiin. Laatikosta löytyvät katsomukset ovat

- luterilaisuus

- islam

- ortodoksit

- hindulaisuus

- buddhalaisuus

- uskonnottomuus

- juutalaisuus (tämä vain Vähänkyrön aarrelaatikossa)

- katolisuus

 

Katsomusten aarrelaatikon on suunnitellut alkujaan Outi Kivistö. Linkki sähköiseen oppaaseen löytyy tästä (ohjeet mukana myös aarrelaatikossa); https://www.vantaanseurakunnat.fi/documents/1087002/13540250/Katsomusten+aarrelaatikko+-menetelm%C3%A4+katsomuskasvatukseen/70a22d51-7db3-1d7b-e48f-2384a2175da1

 

Vähänkyrön aarrelaatikkoon kuuluu lisäksi Suomen lähetysseuran Uskontojen maailmassa - pelikortit sekä työskentelyopas, joita voi myös käyttää katsomuskasvatustuokioissa.

Kysy lisää lastenohjaajalta ja varaa laatikko käyttöön! Voit myös pyytää lastenohjaajaa katsomuskäynnin tueksi yhteiseen hetkeen.

 

Lisätietoa opetushallituksen sivuilta: https://www.oph.fi/fi/katsomuskasvatus-varhaiskasvatuksessa-ja-esiopetuksessa